Digitale hjelpemidler

Bildet mitt i Nasjonalgalleriet!

Ser det ikke flott ut? Der henger ett av mine siste bilder i ærverdige omgivelser!

Men dessverre, det er bare juks. Ved hjelp av en app, kan du også se ditt eller dine bilder i en spesiell sammenheng. Som for eksempel et forsidebilde i en avis eller et magasin. Hadde ikke det vært noe?

Hvordan er det mulig, tenker du kanskje. Men altså, med en app som heter PhotoFunia kan du komme på forsiden av New York Times, eller på en vegg i et flott galleri, for å nevne noe.

På forsiden av New York Times

Disse appene krever nok at du har en smarttelefon, noe de fleste har i dag. En annen app som er morsom og nyttig å bruke, er en app som heter Brushes. Med den kan du laste inn et bilde, for eksempel et fotografi eller et maleri, og så kan du tegne eller male oppå det; for å skape noe nytt, eller for å prøve ut en farge eller et strøk. Under har jeg lekt meg med et fotografi av en mosestein som jeg syntes var flott, og så har jeg snudd det rundt og  «malt» på det og prøvd å skape et abstrakt «maleri». Hva syns du?

Stein med mose
Abstrakt mosestein

Jeg synes det er veldig moro med alle disse appene. Visst tar de plass på telefonen, men jeg kutter ut dem jeg ikke bruker og gir plass til nye. Det finnes mange morsomme app’er som kan hjelpe deg til å lage spennende bilder. Her er en annen variant som jeg fikk et tips om. Den heter Notanizer, og har et Yin Yang symbol i sort/hvitt, og den lager varianter av bildet ditt i sort hvitt. Nedenfor ser du  hvordan jeg har brukt den på et fotografi jeg nylig tok på fjellet.

Høst i fjellet
Svart hvitt i fjellet

Jeg har ikke lang erfaring med å lage blogg, så det kan hende jeg har gjort noen feil underveis. Noen har kommentert at bildene er for tunge, og at de sliter med å få lastet dem med. Jeg jobber med saken, og håper det er blitt bedre nå. Gi meg beskjed om du fortsatt har problemer.

Ellers ville jeg satt pris på om du gir tilbakemelding om du har noen andre morsomme app’er du har erfaring med når det gjelder å jobbe med bilder.

Nå er det høststormer som raser utendørs, og da er det supert å være innendørs og være kreativ. God helg!

4 Comments

 1. Takk for morsomme tips! – dette skal prøves… :-)

  Reply
  • Ja, sett i gang, Kari!

   Reply
 2. Syns din blogg er både fin og interessant! Tusen takk for st du deler!

  Reply
  • Bare hyggelig, Grete. God helg.

   Reply

Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *