Om Toril Kojan

Om Toril Kojan


 For English, go to the bottom of the page

Fargene er mitt utgangspunkt!

Jeg har alltid tegnet og malt. Som ung ønsket jeg å ta utdannelse i billedkunst, men så kom kravet om å tjene penger og få seg en «ordentlig» jobb. Derfor ble mitt yrkesaktive liv innen reklame, markedsføring og design. Parallelt med dette tok jeg en rekke kurs i ulike kunstneriske teknikker. Jeg har 4 års kveldsstudium på kunstskolen Levende Verksted, i tillegg til at jeg har lært mye av etablerte billedkunstnere.

Før jeg begynte på Levende Verksted, var mitt uttrykk hovedsakelig figurativt, men her lærte jeg å sette pris på et mer abstrakt uttrykk. Jeg oppdaget at jeg hadde et vell av sterke farger inni meg, og jeg ser at jeg er en utpreget kolorist. Måten jeg maler på er hovedsakelig innenfra og ut, gjennom kaos og figurasjon. Det vil si at jeg maler intuitivt inntil jeg fanger en form eller figurasjon som jeg opplever som viktig for meg. Denne, eller disse, hjelper jeg frem og setter i en komposisjon som fungerer. Denne fremgangsmåten er blitt ytterligere forsterket gjennom min utdannelse til kunstterapeut, et studium jeg påbegynte i 2002 og avsluttet i 2005. Et fjerde tilleggsår ble avsluttet med diplomeksamen i 2014.

KURS

Jeg lærer deg om farger, blandinger og teknikker. Akryl. Maks 6 deltakere.

Les mer om kurset

christianus Sextus

Tegninger

null

Akvarell

Maleri

Grafikk

Fotografi

About Toril S. Kojan


In 1995 I started the art magazine Kunst For Alle, and through this work I gathered valuable knowledge from interesting artists I met with and interviewed. As I progressed from water color to acrylic painting I discovered a lot of strong colors inside of me. I mostly paint intuitively from inside and out, and through a colorful chaos, figurations emerge. Those I feel are important to me will be lifted out and given a life in a composition. This method has been further enhanced through my education in Art Therapy.

I have always been drawing and painting. As a young girl I wanted to choose art as an education, but soon the demand for making a living became a reality. That’s why I had a career in advertising, marketing and design for many years. At the same time, I participated in many workshops with focus on painting techniques. Later on I completed a 4 year art education with evening classes as well as learning from renowned artists in Norway and abroad. However, I believe that the best recipe is to paint all the time and to get corrections and pointers to work with. The colors are my starting point!