Naturen som inspirasjon

Jeg var nylig på fjellet. Nærmere bestemt på setra på Rørosvidda. Der har jeg trått mine barnesko, og jeg elsker dette terrenget. Myke, snille vidder med mose og lyng ispedd vakre steiner og fjellknauser. Da blir det ofte til at blikket vender nedover, til alt det vakre jeg trår på, og jeg bare må ta noen bilder.

Når jeg har utstilling, blir jeg ofte spurt om hva som inspirerer meg, og svaret mitt blir som regel farger og natur. Og naturen på fjellet byr på fantastiske farger.

Her er noen eksempler på natur som har inspirert til bilder. Maleriene finner du under fotografiene. Den som er litt observant, vil se at disse er malt for mange år siden. Men like aktuelle i dag. Det mest fargerike er et glassarbeid laget av meg hos glasskunstneren Vibeke Skov i Danmark.

 

Hvis du er en som maler, hadde det vært fint å høre hva som inspirerer deg. Og er du ikke en som maler, har du kanskje noen tanker rundt inspirasjon likevel?

Atelieret er klart!

Etter å ha hatt «sommeratelier» i Drøbak i flere måneder er hjemmeatelieret endelig komplett igjen. Jeg har ryddet og gjort klart til høstens kurs, som begynner 19.9.

Jeg har fortsatt noen ledige plasser. Onsdag kveld og torsdag formiddag. For nybegynnere og litt øvet. Det vil si at du har holdt i en pensel før. Men jeg underviser på det nivået du er.

Under ser du noen bilder fra mitt hyggelige atelier. Du må gjerne spre ordet, og du er også velkommen til å kommentere innlegget. Det vil jeg sette pris på. Ha en god helg!

4 Comments

 1. Ser for mg fjellet her ja! Et utrolig fargespill!! Jg lengter til fjellet!

  Reply
  • Ja, Vigdis. Fjellet er flott på fenne tiden.

   Reply
 2. Nydelige farger fra moder jord her! Her kan man se at naturen er malt fra hjertet av en naturelsker. Å ha disse bildene på veggen må utvilsomt gi en helende effekt…

  Reply
  • Takk for hyggelig kommentar, Astrid!

   Reply

Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *