Hvem er jeg, egentlig? Hvem er du?

Hvem er hun - egentlig?

Hvem er jeg, egentlig? Hvem er du?

Dette er spørsmål man ofte stiller seg selv, spørsmål som det kan være vanskelig å svare på uten hjelp utenfra. Å jobbe som kunstner kan også være en form for terapi, og man kan få innblikk i sin egen psyke gjennom arbeid med bilder.

Som du kanskje vet, har jeg også utdannet meg til kunstterapeut. Da fikk jeg svar på mange spørsmål om meg selv, og jeg er utrolig glad for å ha tatt denne utdannelsen. I rollen som kunsttrapeut synes jeg det er veldig fint å oppleve at andre også har utbytte av kunstterapi. Derfor holder jeg kurs.

Ovenfor ser du to typiske eksempler på kunstterapibilder. Mange tror at man må lage kunst når det handler om kunstterapi, eller at man må være kunstner. Det stemmer ikke. Det viktigste er at man gjennom kreative uttrykk som tegning, maling, forming, collage og lignende gir uttrykk for tanker, følelser og opplevelser. Dette skjer intuitivt, og mange opplever å få kontakt med fortrengte sider i seg selv.

På kurset gir jeg deg oppgaver som setter i gang underbevisstheten, du får kontakt med nye sider ved deg selv og kanskje får du svar på noe du har grublet på?

Jeg blir glad og ydmyk når jeg opplever at de som har deltatt på kurs får gode opplevelser. Nedenfor kan du lese hva noen av dem mener om kurset mitt;

 

Eva Sjøwall: Et kunstterapikurs med Toril Kojan er verdt hvert minutt. Og jeg snakker av egen erfaring. Det er en morsom og overraskende måte å løse utfordringer på. Hva enn det måtte være.

 

Linda Krog Ødegaard: Jeg deltok på Torils kunstterapikurs av ren nysgjerrighet og kom ut av det med overraskende ny innsikt, bearbeidelse av enkelte tunge opplevelser og ny kraft og klarhet i hvordan jeg kunne løse enkelte utfordringer som lå foran meg. Å jobbe på denne intuitive måten, stole på det som kommer og gi slipp på egne begrensende overbevisninger var en befriende opplevelse. Jeg opplevde dette kurset sammen med fantastiske mennesker som beriket min innsikt i meg selv, støttet meg og ga meg nye perspektiver. Jeg vil anbefale alle å åpne opp og gi deg hen til Toril Kojans kunstterapikurs.

 

Bjørg Thorhallsdottir: Jeg har vært på to kurs med Toril. Et introduksjonskurs til kunstterapi og et parkurs med kunstterapi. Utrolig interessant begge deler. På det første kurset oppstod det en fantastisk kjemi og tillit mellom deltakerne som førte til at vi alle fikk en personlig vekst og forståelse i oppgavene vi ble gitt og i tilbakemeldingsprosessen. I parterapien ble det avdekket områder i forholdet som måtte jobbes med på en finurlig måte. Jeg anbefaler Toril på det absolutt sterkeste. Et veldig effektivt og godt selvutviklingskurs.

Helgen 26. – 28. oktober holder jeg kurs på Sjøholmen Barnekunsthus i Sandvika/Blommenholm. Kanskje du har lyst til å delta? Eller du kjenner noen som kunne ha lyst på et slikt kurs? Det passer for alle. Les mer på https://sjoholmen.com/kalender

Du kan melde deg på her: https://sjoholmen.ticketco.events

Pris kr 2 500 for helgen 26. – 28.10.

Høstferie

Mange har hatt høstferie den siste uken, kanskje med reiser til varmere strøk, eller til fjells i vårt vakre land. Selv har jeg en høstferie friskt i minne, nemlig rypejakta i september.

Denne uken har jeg arbeidet i atelieret. Jobbet med bilder og hatt god tid. Det er en luksus. Da kan jeg prøve meg frem med forskjellige farger og former, strøk og annet. Jeg har opplevd at jeg ikke har fått til det jeg ville, og har måttet male over. Det er noe som heter Kill your darlings. Det vil si at du synes du har fått til noe fint, men det kom kanskje litt fort, og da har jeg lært og erfart at man må male videre. Dekke til og sannsynligvis blir det bedre etter hvert. Nå har jeg tatt frem noen bilder fra 2014, som jeg ikke har vist frem tidligere, sannsynligvis fordi jeg ikke var helt fornøyd med dem. Det er såkalte fotomalerier, hvor et fotografi danner utgangspunktet for hvor jeg går videre. Nedenfor kan du se dem.

Disse fotografiene har jeg tatt langs kaia i Trondheim. Der var det noen rustne båtfortøyningsgjenstander, kroker og kjettinger, som jeg bare måtte forevige. Hva som vil skje videre med maleriene vet jeg ikke ennå, men jeg er i gang. Følg med neste uke, så får du kanskje se?

Ha en god helg!

2 Comments

 1. Mye interessant du kommer med Toril!
  Veldig spennende å lese hva du skriver og se flere av bildene dine.
  Kunstterapi kurset virker forlokkende også, men kanskje jeg kan få prioritert det en annen gang! Takk for at du deler.

  Reply
  • Så hyggelig at du liker det jeg formidler, Vigdis.

   Reply

Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *